Hii Readers! Welcoming To Blog Farah..Im New In This Blogging World.Follow Me Keyh..Thanks Coming

Friday, December 16, 2011

__ Cerita Tentang Aku Dan Dia Selamanya__

Awak....bangun solat,nanti nak pergi kerja lambat...MISS CALL 50x...dalam hati panas je...lama2 dia jawab call uhh...time tu laa baru lega..n sempat ugut lagi.. KALAU TIDO LAGI MALAS NAK KEJUT BIO TERLAJAK..PADAN MUKA..hehe..awak lepas nie saya dah tak boleh nak kejut awak setiap masa...awak boleh tak bangun senderi lepas nie??bolehkan??kan??awak tak merungut kan..awak tak kesah kan... :))


kita nie kerap gaduhkan..biaselah berjauhan..awak selalu laa buat saya nangez...tapi saya takot saya yang buat awak nangez nanti...awak bolehkan tabah macam saya x??bolehkan??saya tak nak tengok n dengar awak nangez lagi...awak jangan nangez lagi k..nanti dada awak sakit..awak pening2 nanti boleh pitam n jatuh...saya risau...lepas nie saya tak boleh nak teman awak 24jam..teman awak kerja,p makan...n segalanya.. :((


awak nanti awak jaga diri awak tu baik2...awak jangan lupa makan..jangan miss makan pagi,tengahari,malam...ok awak??awak kalau sakit awak jangan lupa makan ubat,sapu ubat k...yang penting jangan lupa solat...tinggal apa yang di larang ALLAH..n buat apa yang DIA suruh k..lepas nie mungkin kita jarang dah contact..tak macam dulu 24 jam..kita tak boleh nak skype tiap2 hari lagi..mungkin ini cabaran n dugaan kita...dah laa jauh...saya pulak bz dengan study..awak jangan nakal2 taw...ingat apa janji kita.. >,<


sebelah hati berjauhan dengan dia..sebelah lagi berjauhan dengan family...beratnya nak tanggung rindu ni..awak dulu saya kena paham awak..kerja awak..sebok awak..sampai saya merajukkan..tarik muka..yelaa rindu punya pasal...lepas nie awak pulak kena paham saya..betul laa awak kata..ape yang saya rasa sekarang nanti awak akan rasa gak 1 hari t..tapi awak saya tak sanggup nak tengok awak sakit hati,sedih..n segalanya.. SAYA JANJI SAYA TAK KAN BUAT CAM UHH..walaupun macam mana pon saya tetap jaga awak..kan2.. ^__^


saya nak awak time solat awak jangan lupa doakan untuk saya berjaya...tak berubah..n tetap dengan awak sampai hayat..AWAK KENA INGAT CINTA KITA KERANA ALLAH...segala dugaan diberi itu adalah ujian dari-Nya..sebab dia sayang kita..JAUH ITU BUKAN ALASAN,SEBOK ITU PON BUKAN ALASAN..tiada alasan untuk bina kebahagiaan..saya harap awak jaga diri awak sebaik2 mungkin..ikhlas buat kerja tu..jangan merungut taw...


♥ Walaupun jauh, saya tetap SETIA dengan awak.
♥ Walaupun jauh, HATI sy tetap pada awak.
♥ Walaupun jauh, saya akan tetap TUNGGU awak.
♥ Walaupun jauh, saya tak pernah berhenti CINTA kan awak.
♥ Walaupun jauh, saya sentiasa RINDU kan awak.
♥ Walaupun jauh, awak sentiasa ADA untuk saya


SAYA SAYANG AWAK SORANG JE SAMPAI HAYAT SAYA..WALAUPUN APE PON BERLAKU ITU BUKAN ALASANNYA... 
#benda yang tak pernah tinggal time call or msg lafas i love u..kat aku..#




Tuesday, December 13, 2011

#Jangan Menangis Lagi..#

Aku rasa berat hati nak pergi belajar...aku macam tak mampu lagi nak berjauhan dengan family..MY LOVE IBU,AYAH,NANA,PIA N MY HERO ADEQ..lagi enam hari lagi aku nak p POLI MERLIMAU..walaupun dekat dari muar tapi rasa jauh sangat di hati nie..bagi aku family laa kebahagiaan aku..susah senang ada dengan aku...nanti aku sedih,nangis sape nak pujuk aku...aku buat salah ke aku nakal sape nak bebel aku...dulu mungkin aku rimas bila ibuayh marah,ambil berat sangat tentang aku..nak pergi kedai dekat pon dia cakap BAIK2 KAK,BAWAK MOTO SLOW2..TOPI TU IKAT..tapi itulah jadi kerinduan di hati nie..dan terbaik untuk aku..
NIE LAA IBU N AYAH AKU..SWEETKAN DORANG..
Ibu laa orang yang paling rapat dengan aku..sejak aku operation nie..aku rasa aku amat perlukan mereka untuk aku bangun.,semangat teruskan hidup..tanpa dorang aku tak sempurna dan jadi orang berguna macam sekarang nie..akaq rindu nanti masakan ibu,ayah..dorang bebel..nasihat..cakap baik2..amik berat..hurm!! :(( korang nak tau kalau ibu ayah aku kerja sape bebel2 marah2 aku bila aku nakal??haa adeq no dua aku..NANA budak temox!! hehe aku kat rumah jadi adeq..dia kakak..sebab aku budak2 tak matang lagi..nak marah pon aku reti..hahaha kelakar kn..bila dia marah aku senyap je akur..takot laa..dia garang tapi baik..1 kepala tau apa2 dengan dia..buat projet jahat ke aku laa penghasut..hehehe
COMELKAN DIA..TINGGI LAMPAI AKU KALAH..
kadang2 dalam hati terbako tapi aku jenis orang bising ke apa aku diam..buat malas nak layan..hehehehe..aku rindu kaw nana t tak de sape nak marah aku tutup lampu.. :(( kalau aku malas kan aku suruh adeq aku pia no. 3..aku selalu suruh dia..PIA AMIK KAN AKAQ LAPTOP..PIA TOLONG AKAQ AMIK KAN HENSET..PIA2..jahatkan aku...tapi tu laa buat aku rapat nan dia..tapi bila dia malas aku selalu marah dia..kadang aku cakap kat nana pia malas,,ngadu kat ayah..hehehehehee....nanti kan adeq sape nak tolong akaq bila akaq malas..sape nak sebok2 kacau akaq tanya buat apa..rindu kat adeq taw... :((
MUKA DIA CANTIK..AKU SUKA TENGOK BILA DIA BERANGAN..
My hero syafiq!! adeq aku paling comel,manja..orang yang paling aku rindu..dia nie hensem,comel..aku suka panggil dia gemok,apit..bila aku panggil cam uhh kan nanti dia marah..BUKAN APIT LAA..ADEQ..hehehehe ye adeq akaq tak tersilap lagi..dia paling manja nan nan aku nak tidur kena dodoikan..ape2 semua akaq buat kan itu ini...kadang aku malas aku suruh nana n pia..aku nie suka buat2 malas..buat dia marah sampai nangis...aku rindu nanti dengan suara manja dia..rindu dengan pelukan dia..ciuman dia...bila time tidurkan kalau aku kat rumah berdua je dengan dia hebat sampai kol 1 tido..hahahaha..aku rindu jugak bila aku ada barang baru ke or dia nak belikan something dia cakap nanti adeq dah sunat adeq belikan akaq ae../akaq belikan adeq ae taw2... :(( ADEQ JANGAN NAKAL2 TAU..JANGAN MALAS NAK BANGUN PAGI2 G SEKOLAH..ADEQ JANGAN MINX MAINAN JE..DAH BESARKAN..
COMEL SUNGGUHKAN SYAFIQ..alolololo..
dan yang terakhir..BUDAK GEMOX!!pak etam aku..dialah teman aku,sahabat aku,kawan aku..susah senang,sedih,sakit,gembira aku tiap2 masa dan hari laa boleh katakan dia ada dengan aku..family aku pon tau aku kawan dengan dia..dia rajin amik berat tentang family aku,lebih2 aku lagi..walaupun kita berjauhan hati kita dekatkan...hehehehe..AKU HARAP KO PAHAM SITUASI AKU NAK BELAJAR T..AKU HARAP KAU BOLEH JAGA DIRI KAU..DAN AKU HARAP JANJI ITU JADI KENYATAAN..aku sayang kau walaupun tiap2 hari kita gaduhkan..gaduh je tapi kita bahagiakan?? :)) :(( 
Tak sia2 kan aku tunggu kau..♥ ⓂⓊⒽⒶⓂⒶⒹ ⓆⒶⓂⒶⓇ ♥
bagi aku family aku bagaikan pintu syurga aku...amat bermakna dan penting untuk aku...KORANG DOAKAN AKAQ BERJAYA YE..TABAH MENGHADAPI DUNIA YANG BARU..N KUAT SEMULA MACAM DULU..AKAQ SAYANG KORANG SANGAT2...mmmuuaahhx!!..


Friday, December 2, 2011

# Persediaan Jejak Langkah Ke Poli Serba Sempurna #

Haaaiii korang!! kawan2 aku mesti sebok sediakan macam2 benda sebelum masuk poli...kelam kabut tu mesti wujud..cian korang...hehehehehe..aku pon same!!maseh lagi tak prepare pape pon...aku bosan2 terbaring jew nie aku pon nak tulis sikit2 barang yang patot di bawak..tapi tak complete pon... :)) tapi nie edit barang2 untuk perempuan jew..lelaki kita tak tau sebab kita perempuan...hahahaha :D


:: korang jangan lupa bawak dokumen penting tu...haa tinggal naya korang..kalo rumah dekat cam kita tak pe...hehehe..contoh cam dokumen2 untuk ptptn,,borang pendaftaran...gambar..dokumen sijil2 sekolah or lain2 lagi...
:: bawak laa baju kurung 5-6 pasang..
:: t-shirt lengan panjang,pendek..
:: baju tidur(klau nak jimat tidur pakai t-shirt pon sempoi):P
:: sweater
:: seluar untuk tidur ke (seluar pendek),,seluar senaman(slacks)..seluar JEANS tak pasti lah..
:: pakaian dalam..kain batik...
:: tudung( bawak lebih sikit) anak tudung,brooch,jam tangan..
:: baldi,gayung,bakul untuk alat mandi,berus,sabun basuh baju,hanger,penyepit,downy/soflan
:: tuala,ubt gigi,berus gigi,shampoo,,sbun mndi,pncuci muka,cotton bud
:: kasut sukan,selipar,,kasut bertutup(untuk gi kelas),stokin,sock hand..
:: barang solek,bedak,sikat,deodrant,cermin,krim muka..
:: penyepit kuku,getah rambut,perfume,pads,benang,jarum,lampu suluh,
:: telekung,sejadah,al-Quran,Yassin/majmuk
:: bantal,sarung bantal,cadar,selimut,bantal busuk ke bear..(kang tertinggal tak tido t..)
:: iron,jam loceng,payung,mug,thermos,sudu,garfu,mangkuk,ubat2an,mangga
:: beg ke kelas,alat tulis,dictionary,calculator,kertas A4,test pad,fail
:: henset,lappy,charge,pendrive,usb,purse,
:: stok makanan contoh,nestum,milo,biskut,air masak..(dan lain2 lagi)


Ni je kot yang boleh update...kalau ada pape leh tambah..lappy tu bukan wajib nak bawak..sebab kita orientasi kan??ikut hati lah...gud luck korang yang nak p berjuang menimba ilmu...TEPUK DADA TANYA IMAN...SAPU KEPALA TANYA MINDA ^__^


#KEJAYAAN BERMULA DARI KEGAGALAN..MUNCUL KEJAYAAN JUGA DARI FIKIRAN YANG POSITIF DAN SENTIASA KATA BOLEH!!#


Monday, November 28, 2011

^ Ikatan Yang Paling Manis Adalah Dimulakan Pernikahan Dan Di lafas Untul Menjadi Pemaisuri Yang Sah ^

Haaa..korang mesti pikir *budak nie tak sabar nak kahwin nie* bila bace tajuk..ops2!!! mulut....hahaha :D kita bukan tak sabar nak kahwin...tapi kita cuma nak kongsi tentang hati remaja..lagi pun cuti sekolah nie ramai yang nak kahwin...n MY FRENZ jugak!! yang gurlz2 mesti dah de ^hubby^ kan n yang boys mesti dah de ^sweetheart^ kan??yang tak de tu sabar lah..mungkin belum jumpa yang sesuai n yang kecewa uhh mungkin ada yang lebih baik..bila couple dah lame2 mesti de cakap sal "kahwin"..tipu laa kalo tak de..kita pon macam korang laa.. :)) bila orang tu dah sayang sangat kat kita mesti nya keluar tentang perbincangan itu...dah kira baik lah bila orang tua korang dah jumpa..haa yang LELAKI tak usah lee cakap sal kahwin bila duit tak berkepuk lagi..kitorang bukan mata duitan...cuma kitorang tak nak LEPAS KAT MULUT JE TAPI HAPAK PON TAK DA...


Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang jangan dilambat-lambatkan,,iaitu solat apabila telah masuk waktunya,,jenazah apabila telah siap (urusan mandi dan kafan) dan anak gadis setelah ditemui (pasangan) yang sesuai untuknya..(H.R. Tirmidzi)


kalo korang bijak lah cuba pikir kenapa nabi cakap jangan lambat2 kan kahwinkan anak gadis setelah jumpa orang yang dia sayang??macam2 kan dalam fikiran.... :)) korang semua tak salah lah nak kahwin cepat...umur bukan alasan nya....bila dah cukup untuk pegang tanggungjawab cukup segalanya...GO ON laa..! kawan2 mungkin cakap LEK LU..ENJOY LAA DULU..NANTI KAHWIN KENA KONGKONG..macam tak de otak je nak pikirkan...KORANG KE PENENTU KEBAHAGIAAN DIA??kelakar laa...hahahaha... :D biarlah diorang nak kahwin dulu...dah sampai serunya... :P

Umar bin al-Khattab r.a telah berkata:Kahwinlah anak-anak kamu apabila sampai baligh,,janganlah kamu menanggung dosa-dosa mereka..(Ibnu Jauzi dalam Ahkam An-Nisa)

Aku pikir2 betul gak kan...cian kat ibu ayah aku..dah laa aku nakal...kadang2 aku terpikir jugak bila aku nak jadi baik....ermm mungkin perkahwinan tu akan ubah kan diri aku jadi baik,,elok je...kadang2 benda2 cam uhh buat diri kita berubah,,macam korang bila dah jumpa orang yang betul2 sayang korang..berubah jadi yang baik kan...buang yang kotor2 kat minda dan hati...kahwin tu pon sunnah Rasulullah kan...korang pikir2 kan lah..n korang jangan larang kawan2 korang nak kahwin cepat...tak baik..biar lah...aku lagi suka tengok kawan2 aku BAHAGIA...sweet je..

Korang semua..n pada kawan2 aku yang dah nak kahwin aku doakan korang bahagia sampai hayat...sweet je aku tengok korang....heeee...n pada orang yang tengah di lamun cinta..hope itu jodoh korang sampai hayat...amin....kita dah tak de ape2 lagi nak tulis...cukup nie sekadar nasihat untuk diri saya dan korang semua...tepuk dada tnya iman sapu kepala tanya minda..TAKE CARE...【ツ】


Saturday, November 26, 2011

* buku baru azam baru perangai baru ! *

Hai korang ! hari nie hari baru,,tahun baru untuk orang2 muslim..heee mesti korang berazam macam2 kan...expecially aku ! aku nie bukan dari golongan yang baik..n aku tak pernah anggap aku dah baik..nak katakan tiap2 hari laa muncul buku baru...bagi aku setiap pagi mata aku terbuka bermula lah kehidupan baru aku..dan setiap malam sebelum mata aku tertutup..itu lah masa untuk munasabah diri..meminta dan memaafkan orang lain serta diri sendiri.. 


 ★★══════════════ ●❤● ══════════════★★
  >>JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARIPADA SEMALAM<< 
★★══════════════ ●❤● ══════════════★★

pepatah melayu "TERLAJAK PERAHU BOLEH DIUNDUR,TERLAJAK KATA BADAN BINASA".. benda dah lepas jangan di kenang2kan....bahaya tau kat diri korang...benda yang manis buat kenangan... *alololo sweet gitoo* ermmm aku pon test2 tok lupakan segalanya kenangan pahit 2011..yang berlaku semua ada hikmah di sebaliknya...kadang2 setiap kehadiran seseorang tu adalah sebagai pengajar untuk mengajar kita tentang kehidupan mereka...supaya kita dapat pengajaran dari pada seseorang itu.. *tak kenal maka tak cinta..bila dah kenal macam cilaka* ops2!! salah tu..walaupun dia sejahat mana pon dia tetap dah berbakti untuk kita..korang tak caya??ermm kalau laa korang jumpa n kawan semua dengan orang yang baik je..suci bersih murni...tak pernah rasa kecewa,sedih,sakit hati segala2 nya lah..tak dapat belajar tentang menghargai,warna warni kesedihan gembira...haaa tak ke bosan hidup.. MACAM ORANG TAK DE PERASAAN JE..kan3....eee bosan !

|| MANUSIA ||
BODOH: xblaja dri pngalaman sndri n xblaja dri pngalamn org len..
PANDAI: blaja dri pngalaman sndri tp xblaja dr pngalaman org len..
BIJAK: blaja dri pngalaman sndri n pngalaman org len..

Petikan dari nana yang comel ! korang....heeee...kita sebenarnya dah lama buat blog cuma tak sempat na usik2 sane sini...miea yang tolong tambah2..n nana tu sebagai pencetus idea... :))  TEPUK DADA TANYA IMAN..SAPU KEPALA TANYA MINDA..okey korang...hee dah tak de pape lagi dah..maaf lau tak suka..ini coretan dari hati yang ikhlas ❤..papai.... ^__^